0 IAS2014 Inleiding LSEC Seldeslachts Ulrich 20140320Dit Inspiratieseminar vindt plaats op 20 maart 2014 in de Communicatieloft te Gent.

Industrial Automation Security

Indien u wenst deel te nemen en uitnodigingen voor volgende sessies te ontvangen, nodigen wij u graag uit om u te registreren op deze website. Op die manier kunnen we u informeren over belangrijke ontwikkelingen in de wereld van industriële automatisatie, controlesystemen en beveiliging.

Digitalisering zorgt vandaag voor ongeziene mogelijkheden in geautomatiseerde productieprocessen. Communicatie met andere systemen binnen of buiten de site gaat razendsnel en zeer eenvoudig. Tegelijk stijgt het gevaar door manipulatie of verlies van zeer waardevolle informatie.  Onvrijwillige interventies door bijvoorbeeld mensen binnen het bedrijf, of erger nog, kwaadwillend door hackers, leidt onvermijdelijk tot verregaande problemen op het gebied van kwaliteit, veiligheid of productieverlies.

Beveiliging van informatie in productieomgevingen vereist een specifieke aanpak en begeleiding door specialisten ter zake.  U ontmoet hen op 20 maart in de Ark.

Programma

12:00   Welkom met sandwichlunch

13:00   Introductie, resultaten onderzoek naar beveiliging bij industriële controlesystemen en presentatie namiddagschema           

UlrichKlein

Ulrich Seldeslachts, CEO LSEC - Leaders in Security

Ulrich Seldeslachts nam begin 2007 de leiding over LSEC, een vereniging van informatiebeveiligingsspecialisten.

Als vertegenwoordiger van de sector wordt Ulrich regelmatig geraadpleegd door verschillende internationale overheden.

13:25  Keynote Franky Thrasher

frankythrasher linked

Information Security Manager Electrabel - GDF Suez group

Challenges of Cyber Security in one of Europe's largest Electricity companies. Nuclear critical infrastructure, processes, systems and people. 

White Hat Hacking with people skills.
With his experience in IT in various different industries and more specifically in Information Security, Franky has done extensive work in security auditing, policy writing, disaster recovery and security architecture design.
During his time with Electrabel, he has successfully geared the industrial IT systems within Electrabel in order to cope with the current potential threats facing nuclear powers from the cyber threats.

14u15 Keynote  Annemarie Zielstra

annemarie zielstra linked

Annemarie is al meer dan 10 jaar aktief in het domein van cyber uitdagingen en industriële systemen. Meer nog dan de technische uitdaging, dienen bedrijfsleiders bewust te zijn van de noodzaak om weerbaar te zijn. 

Het bewustwordingsproces van het gevaar van cyber op bedrijven die beschikken over kritische industriële toepassingen, is een continue uitdaging. Er is een bedrijfskritische component, maar soms ook een component van maatschappelijke verantwoordelijkheid waar ook de overheid over waakt. De noodzaak om verplicht incidenten te melden dringt zich op, maar wat betekent dat voor de organisatie?

Download de Presentatie: Registratie vereist

15:00   Coffee break

15:30   Juridische uitdagingen voor bedrijven met industriële automatisatie, door Hans Graux, TimeLex (TBC)

hans graux timelex linked

Download de Presentatie: Registratie vereist

Meer over Hans Graux : Registratie vereist 

16:00   Effectief beveiligen van uw productieomgeving: juist omdat het zo anders is!, door Frederic Verwimp, Egemin

 

17:00   ISA99 door Wim Tindemans, ISA België

wim tindemans linkeding

ISA is de industriële standaardorganisatie, die ondermeer ook specifieke instructiesets heeft voor beveiliging van industriële controlesystemen. Een industriële standaard ondersteunt een organisatie en medewerkers doordat reeds een heleboel eerdere ervaringen en best practices erin vervat zitten. Een standaardmodel helpt ook bij het vinden van geschikte mensen en technologische middelen. Door een standaard te volgen, zal de organisatie ook sneller en efficiënter kunnen geholpen worden bij eventuele incidenten of periodieke controles.

Download de Presentatie: Registratie vereist

17:20   Q&A

17:30   Networking dinner

Bijkomende informatie zoals de Belgische Cyber Security Guide, ISA 99 referentie documenten, de EC Cybersecurity Strategie en het ontwerp van de NIS Directive kunnen gevonden worden via het onderdeel Belangrijke Documenten van het hoofdmenu.

 

REGISTREER

klik hier

Tot dan.

 

Login Form